fbpx
Pon/Pet: 08-20 Sub: 08-16 065 200 14 21info@completerecovery.rs

Efikasno i bezbedno se rešite bola zahvaljujući…

Shockwave terapiji

Koja pomoću udarnih talasa efikasno rešava probleme upale ahilove tetive, petnog trna, plantarni fasciitis-a, kalcifikata, karpalnog tunela...

Shockwave terapija pored situacija u kojima vas može spasiti hirurškog zahvata, takođe ima pozitivne biološke efekte na telo, a samo neki od njih su:

 • Povećana propustljivost ćelijske membrane
 • Poboljšanje cirkulacije u mišićno-tetivnom tkivu
 • Povećana mikrocirkulacija i metabolizam u kostima
 • Raspad kalcifikovanih fibroplasta
 • Stvaranje kolagena
 • Stimulacija centralnog nervnog sistema

2.000+

Zadovoljnih klijenata

5.0

Ocena na Google-u

11+

Godina iskustva

Šta su drugi rekli o nama?

Uroš Račić, Fudbaler

Hvala fiziotarapeutima Complete Recovery-a što su mi pomogli da konačno igram utakmice bez bola. Probleme sa kolenom sa imao jako dugo ali su mi oni naprednim metodama pomogli da to rešim i mnogo sam im zahvalan na tome.

Marko Pršić,Futsal reprezentativac

Fizikalna terapija, zajedno sa Tecar terapijom i stručnim osobljem Complete Recavery doveli su do toga da se već nakon tri nedelje vratim svakodnevnom treningu i svim obavezama. Hvala još jednom Milanu i celom timu Complete Recavery na velikoj stručnosti i posvećenosti!

Dragana Cvijić, Rukometna reprezentativka

Hvala Complete Recovery centru na svom trudu i ljubaznosti i profesionalnom pristupu mom problemu i kompletnom oporavku! Sve preporuke!!

Filippo Falco, Fudbaler

Pored toga što ste vrhunski profesionalci u svom poslu, vi ste i odlični ljudi. Hvala Vam na odvojenom trudu i stpljenju koji ste izdvojili za moj problem!

Da li želite da i vama pomognemo?

Shockwave terapija vam može pomoći...

Ako se suočavate sa muskuloskeletnim problemima

Ovo uključuje stanja kao što su tendinitis, fasciitis, kalcifikati, i druga stanja koja uzrokuju bol, upalu ili ograničenje pokreta u mišićima, tetivama ili zglobovima.

Ako konvencionalne metode lečenja nisu dale rezultate

Ako su konvencionalni tretmani poput fizikalne terapije, lekova protiv bolova ili injekcija pokazali ograničenu efikasnost u lečenju određenog stanja, Shockwave terapija može biti alternativna opcija.

Ako ste sportista ili aktivni pojedinac

Sportisti često traže brzo i efikasno rešenje za sportske povrede ili bolove koji ih sprečavaju u izvođenju svojih aktivnosti. Shockwave terapija može pomoći u bržem oporavku i povratku u igru.

Ako želite da izbegnete hirurški zahvat

Za neka stanja koja se tradicionalno leče hirurškim zahvatima, poput petnog trna ili kalcifikata u ramenu, Shockwave terapija može biti manje invazivna opcija koja može izbeći potrebu za operacijom.

Ako preferirate konzervativne tretmane

Za one koji žele izbegavati upotrebu lekova ili invazivnih procedura, Shockwave terapija može biti privlačna opcija, jer se radi o neinvazivnoj proceduri koja ne zahteva upotrebu lekova.

Predonsti Shockwave terapije

 1. Ciljana terapija: Shockwave terapija ciljano deluje na oštećeno tkivo, smanjujući stres na okolna tkiva i fokusirajući se na tretiranje problema bez štetnih efekata na zdravo tkivo.
 2. Minimalno opterećenje farmakoliticima: Shockwave terapija obično ne zahteva upotrebu lekova, osim eventualno kratkotrajnih lokalnih anestetika za smanjenje neprijatnosti tokom tretmana.
 3. Smanjenje potrebe za hirurškim intervencijama: U mnogim slučajevima, Shockwave terapija može pomoći u izbegavanju hirurških zahvata, smanjujući potencijalne rizike i komplikacije koje mogu biti povezane s operacijom.
 4. Ambulantno lečenje: Shockwave terapija se obično može obaviti u ambulantnom okruženju, što znači da pacijenti ne moraju biti hospitalizovani i mogu se vratiti svakodnevnim aktivnostima nakon tretmana.
 5. Brz povratak sportista: Za sportiste, Shockwave terapija može ubrzati proces oporavka od sportskih povreda, omogućavajući im da se brzo vrate na teren ili u trening.

Biološki efekti Shockwave terapije na telo

 • Shockwave terapija može povećati propustljivost ćelijske membrane, što olakšava unos nutrijenata i izbacivanje toksina iz ćelija. Takođe može poboljšati aktivnost jonskih kanala, što utiče na električni potencijal ćelija. Stimulacija ćelijske deobe i mobilizacija citokina može doprineti regeneraciji oštećenih tkiva.
 • Poboljšanje cirkulacije u mišićno-tetivnom aparatu može doprineti bržem oporavku i boljoj ishrani tkiva. Povećana koncentracija faktora rasta beta 1 može stimulisati regeneraciju i reparaciju tkiva.
 • Shockwave terapija može imati hemotaktične i mitogene efekte na osteoblaste, ćelije koje su odgovorne za formiranje kostiju. To može doprineti povećanju gustoće kostiju i ubrzati procese zarastanja kostiju.
 • Povećana mikrocirkulacija i metabolizam u kostima mogu doprineti boljoj ishrani kostiju i ubrzanju procesa zarastanja. Modeliranje koštanog tkiva može poboljšati strukturu i jačinu kostiju.
 • Shockwave terapija može pomoći u razbijanju kalcifikacija u tkivima kao što su tetive, što može smanjiti bol i poboljšati funkciju.
 • Stimulacija stvaranja kolagena može doprineti jačanju i regeneraciji tkiva, posebno vezivnog tkiva kao što su tetive i ligamenti.
 • Uticaj Shockwave terapije na centralni nervni sistem može doprineti smanjenju bola i poboljšanju funkcije mišića i zglobova putem različitih mehanizama, uključujući modulaciju nervnih signala i poboljšanje neuromuskularne koordinacije.
 • Shockwave terapija može pomoći u smanjenju bola koji proizilazi iz lokalne ishemije (smanjen protok krvi u tkivima), verovatno putem poboljšanja cirkulacije i stimulacije reparativnih procesa.

Kontaktirajte nas i saznajte više o Shockwave terapiji

Complete Recovery, Mažuranićeva 31, Beograd

Radno vreme:

Ponedeljak – Petak: 08:00 – 20:00
Subota: 08:00 – 16:00
Nedelja: ZATVORENO

Kontakt telefon:

  Ime:

  Email:

  Broj telefona:

  Poruka: