fbpx
Pon/Pet: 08-20 Sub: 08-16 065 200 14 21info@completerecovery.rs

Kineziterapija

Kineziterapija je oblast fizikalne terapije koja se bavi proučavanjem i primenom pokreta pojedinih delova ili celog tela u svrhe lečenja ili prevencije. Glavni cilj kineziterapije je uspostavljanje optimalnog funkcionisanja delova tela, ali i organizma u celini.

Kineziterapija se primenjuje kako u različitim fazama lečenja najrazličitijih poremećaja, tako i kada želimo da preventujemo probleme koštano-mišićnog sistema. Kineziterapija je obavezan, a uglavnom i najvažniji deo rehabilitacije.

U našoj ambulanti, kineziterapija se sprovodi individualno, što znači da se za svakog pacijenta pravi poseban program vežbi u zavisnosti od njegovih potreba ili problema. Vežba se uz pomoć ili nadzor fizioterapeuta.

Indikacije:

  • Preporučuje se kao deo rehabilitacije i lečenja ortopedskih trauma (uganuća, prelomi, povrede), neuroloških trauma (povrede mozga, kičmene moždine) i reumatskih oboljenja
  • Preporučuje se kao deo lečenja skolioze, kifoze, ravnih stopala/palih svodova (korektivne vežbe) 
  • Preporučuje se kod sportskih povreda i rehabilitacije sportista 
  • Preporučuje se kao deo fizikalne terapije u pedijatriji 
  • Preporučuje se kao prevencija osteoporoze, hroničnih tegoba u vratnom i lumbalnom delu usled nepravilnog držanja tela, poboljšanja psihofizičkog, socijalnog i mentalnog zdravlja

Zakažite besplatan pregled

Pozovite nas ili popunite formu a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Pozovite nas 065 200 14 21

Radno Vreme

Ponedeljak - Petak08:00 - 20:00
Subota08:00 - 16:00
NedeljaNe radimo