fbpx
Pon/Pet: 08-20 Sub: 08-16 065 200 14 21info@completerecovery.rs

Da li želite da se rešite bola i vratite redovnim aktivnostima u kojima uživate?

Napravite prvi korak i zakažite vaš besplatan fizikalni pregled

Fizikalni pregled je prvi i najvažniji korak na putu saniranja povrede i povratku aktivnostima koje vas ispunjavaju.

Zato nemojte čekati da se vaša povreda pogorša ili zbog odlaganja proširi na druge delove tela, već zakažite besplatan fizikalni pregled kako bi dijagnostikovali povredu i napravili plan pomoću kog ćete je najbrže i najefikasnije sanirati.

2.000+

Zadovoljnih klijenata

5.0

Ocena na Google-u

11+

Godina iskustva

Šta su drugi rekli o nama?

Uroš Račić, Fudbaler

Hvala fiziotarapeutima Complete Recovery-a što su mi pomogli da konačno igram utakmice bez bola. Probleme sa kolenom sa imao jako dugo ali su mi oni naprednim metodama pomogli da to rešim i mnogo sam im zahvalan na tome.

Marko Pršić,Futsal reprezentativac

Fizikalna terapija, zajedno sa Tecar terapijom i stručnim osobljem Complete Recavery doveli su do toga da se već nakon tri nedelje vratim svakodnevnom treningu i svim obavezama. Hvala još jednom Milanu i celom timu Complete Recavery na velikoj stručnosti i posvećenosti!

Dragana Cvijić, Rukometna reprezentativka

Hvala Complete Recovery centru na svom trudu i ljubaznosti i profesionalnom pristupu mom problemu i kompletnom oporavku! Sve preporuke!!

Filippo Falco, Fudbaler

Pored toga što ste vrhunski profesionalci u svom poslu, vi ste i odlični ljudi. Hvala Vam na odvojenom trudu i stpljenju koji ste izdvojili za moj problem!

Da li želite da i vama pomognemo?

Kome se preporučuje fizikalni pregled?

Osobama koje osećaju bol u leđima

Ako patite od akutnih bolova u leđima, fizikalni pregled vam može pomoći da se proceni uzrok bola i napravi plan terapije.

Osobama koje imaju povredu mišića ili zgloba

Ako ste doživeli povredu mišića, tetive, ligamenata, ili zglobova (sportske povrede, povrede usled nesreće ili traume,…) fizikalni pregled vam može pomoći da se proceni stepen povrede, postavi dijagnoza i napravi plan rehabilitacije.

Osobama sa neurološkim poremećajem

Ako patite od neuroloških poremećaja kao što su posledice moždanog udara, multiple skleroze, Parkinsonove ili druge neurološke bolesti, fizikalni pregled vam može pomoći kod procene funkcionalnih sposobnosti, identifikacije problema sa kretanjem ili mišićnom kontrolom i kreiranja plana terapije.

Osobama sa hroničnim bolnim sindromima

Ako patite od hroničnih bolnih sindroma kao što su fibromialgija ili sindrom hroničnog umora, fizikalni pregled vam može pomoći kod procene simptoma, identifikacije faktora koji doprinose bolu i razvoja plana terapije.

Šta čini fizikalni pregled?

 1. Inspekcija: Inspekcija je vizuelni pregled tela pacijenta kako bi se identifikovale eventualne promene, abnormalnosti ili povrede. Ovaj deo pregleda uključuje posmatranje oblika tela, držanja, kože, ožiljaka ili drugih spoljašnjih karakteristika.
 2. Percusija: Percusija je tapkanje po površini tela pacijenta kako bi se procenila gustoća, veličina i stanje unutrašnjih organa ili tkiva. Ovaj deo pregleda može pomoći u identifikaciji abnormalnosti kao što su otoci, prisustvo tečnosti ili promene u strukturi tkiva.
 3. Palpacija: Palpacija je postupak osećanja i pritiskanja različitih delova tela kako bi se identifikovale eventualne bolne tačke, otoci, osetljivost ili promene u teksturi tkiva. Ovaj deo pregleda omogućava lekaru da proceni stanje mišića, zglobova, ligamenata i drugih struktura.
 4. Praćenje transvera: Praćenje transvera je testiranje stabilnosti i funkcionalnosti trbušnih mišića. Pacijent se može zamoliti da izvrši određene pokrete trbušnih mišića dok lekar prati kontrakcije i procenjuje snagu i koordinaciju mišića.
 5. Balans: Testiranje ravnoteže pacijenta radi identifikacije eventualnih problema sa koordinacijom ili stabilnošću tokom stajanja ili hodanja.
 6. Hod: Posmatranje načina na koji pacijent hoda kako bi se identifikovale eventualne abnormalnosti u pokretu, držanju tela ili raspodeli težine.
 7. Postura: Procena držanja tela pacijenta tokom stajanja, sedenja ili hodanja radi identifikacije eventualnih abnormalnosti u posturi koje mogu doprineti bolu ili disfunkciji.
 8. Antropometrijske mere: Merenje dužine i obima ekstremiteta (npr. ruke, noge) radi procene simetrije, identifikacije eventualnih otoka ili promena u veličini mišića.

Kontaktirajte nas ili nam pošaljite vaše kontakt podatke kako bi dogovorili termin vašeg besplatnog fizikalnog pregleda

Complete Recovery, Mažuranićeva 31, Beograd

Radno vreme:

Ponedeljak – Petak: 08:00 – 20:00
Subota: 08:00 – 16:00
Nedelja: ZATVORENO

Kontakt telefon:

  Ime:

  Email:

  Broj telefona:

  Poruka: