fbpx
Pon/Pet: 08-20 Sub: 08-16 065 200 14 21info@completerecovery.rs

Istezanje protiv bolova u ramenima.

Praktični saveti

Uzroci bolova u ramenima mogu biti višestruki. Od povreda kod kontaktnih sportova, prilikom padova tj samopovređivanja, degenerativne promene u samom ramenom zglobu ali neretko bolovi u ramenima mogu biti uzrokovani usled problema sa vratnim delom kičme. Jedan od jačešćih problema jeste spazam vratne muskulature koji povlači muskulaturu ramena i na taj način stvara velike bolove.

Kod takvih stanja (koja se najpre trebaju utvrditi dijagnostikom) često možemo pomoći sebi istezanjem mišića vrata i ramenog pojasa.

Ovo su neki od saveta za istezanje koji vam mogu pomoći:

1. Savijte peškir u valjak, postavite ga ispod baze lobanje, nagnite glavu unazad i potpuno se opustite. Ostanite u ovom položeju 10 min ukoliko nemate bolove.

2. Udobno sedite na stolicu ili na pod, sastavite ruke iza glave, lagano povucite glavu nadole, trudeći da pritisnete bradu na grudi.Zadržite glavu u tom položaju 30-40 sekundi, a zatim se polako vratite u početni položaj i razdvojite ruke.

3. Udobno se smestite na stolici ili na podu. Stavite desnu ruku na teme i lagano povucite glavu udesno. Leđa držite pravo i opustite ramena. Ostanite u tom položaju 30–40 sekundi, a zatim se polako vratite glavu u početni položaj. Ponovite isto u drugu stranu.

4. Postavite noge u širinu ramena. Ispružite levu ruku udesno, preko grudi. Desnom rukom pritisnite levi lakat do tela. Ostanite u tom položaju 10-20 sekundi, a zatim sve ponovite i drugom rukom.
5. Istezanje pomoću zida. Prislonite levu ruku na zid. Dlan može da dodiruje zid ili da bude okrenut ka spolja. Pritisnite rame na zid. Grudni koš lagano okrenite od zida, meko se istežući.
Zadržite taj položaj 30-40 sekundi, a zatim ponovite drugom rukom.

Zakažite pregled

Pozovite nas ili popunite formu a mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Pozovite nas 065 200 14 21

Radno Vreme

Ponedeljak - Petak08:00 - 20:00
Subota08:00 - 16:00
NedeljaNe radimo